Teknikworkshops | Västra Götaland

Teknikworkshop: kollaborativa robotar

Online, via Zoom

Torsdagen den 27 augusti, kl. 13:00 – 16:00

Anmäl här
Teknikworkshop: kollaborativa robotar
Online, via Zoom
Torsdagen den 27 augusti, kl. 13:00 – 16:00

Kan kollaborativa robotar vara något för ditt företag? Via Produktion 2030 arrangerar ASSAR Industrial Innovation Arena en digital workshop på temat kollaborativa robotar och automationsstrategier den 27 augusti. Varmt välkommen!

Tid: Torsdagen den 27 augusti, kl. 13:00 – 16:00
Plats: Online, via Zoom
Målgrupp: Alla som är nyfikna på kollaborativa robotar.

Denna workshop syftar till att ge bättre insikt i vad som finns på marknaden idag samt idéer om hur du kan tänka gällande strategier för smart automation. Hur ser du på ert företag och en ökad automatiseringsgrad? Vad finns för tankar kring att införa robotar som samarbetar med befintlig personal? Är det en kittlande tanke så ska du vara med på denna halvdag!

Strategier för smart automation

En strategi för ökad automation måste till för att Sverige ska öka effektiviteten. Prisbilden på kollaborativa robotar medger nu att även mindre företag kan använda denna hjälp i sitt arbete och idag finns många kollaborativa robotar på marknaden. Men vilken är rätt för just ditt företag?

Dagens innehåll är baserat på resultat från Produktion2030:s projekt Dynamite och leds av Åsa Fasth-Berglund från Chalmers tekniska högskola, som är specialist inom området.

Dagens innehåll

13: 00 incheckning i Zoom
13:15  Välkomna & presentationsrunda

  • Finns det kollaborativa robotar?
  • Säkerhet kring en kollaborativ robotcell
  • Gruppdiskussioner : Hur ser det ut idag och var vill vi vara om 5 år?
  • Gemensam diskussion om övningen
  • Komplexiteten ökar när människa och robot ska dela på uppgifterna

15:45-16:00 Summering, nästa steg, utvärdering samt avslut

Anmälan
Du anmäler dig via länken nedan och vi skickar sedan ut en länk till dig (till den e-postadress du angav när du anmälde dig). Vi kommer att starta kl. 13:15 men du kan logga in redan kl. 13:00 för att vara beredd när vi kör igång. Du behöver ha tillgång till Internet, kamera och mikrofon. Se gärna till att din mikrofon är avstängd när du loggar in till mötet. När du loggar in, skriv in ditt namn och vilket företag du arbetar på.

Aktiviteten arrangeras av projektet ASSAR Industrial Innovation Arena, ett av de projekt som IDC är med och driver. IDCs finansiärer är Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Skövde kommun. Vi har i uppdrag att långsiktigt stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. För en hållbar framtida industri. ASSAR Industrial Innovation Arena är en del av Science Park Skövde och är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Dela via

Våra finansiärer
Europeiska Socialfonden
Tillväxtverket
Vinnova