Arrangeras av IUC Z-GROUP, TECHTANK och CHALMERS

Online | Teknikworkshops

Om kollaborativa robotar och automationsstrategier

Online

Tisdagen den 3 november kl. 9.00-12.00

Anmäl här
Arrangeras av IUC Z-GROUP, TECHTANK och CHALMERS
Om kollaborativa robotar och automationsstrategier
Online
Tisdagen den 3 november kl. 9.00-12.00

Kan kollaborativa robotar vara något för ert företag? Via Produktion2030 arrangeras en workshop på temat kollaborativa robotar och automationsstrategier.

En strategi för ökad automation måste till för att Sverige ska öka effektiviteten. Prisbilden på kollaborativa robotar medger nu att även mindre företag kan använda denna hjälp i sitt arbete och idag finns många kollaborativa robotar på marknaden. Men vilken är rätt för just ert företag? Denna workshop syftar till att få bättre insikt i vad som finns på marknaden idag samt hur man kan tänka gällande strategier för smart automation. Hur ser ni på ert företag på en ökad automatiseringsgrad och att införa robotar som samarbetar med befintlig personal? Är det en kittlande tanke så ska ni vara med på denna dag som kombinerar teori och praktik.

Dagens innehåll är baserat på resultat från Produktion2030:s projekt Dynamite och Chalmers testbäddar, SIILab och leds av Åsa FasthBerglund från Chalmers tekniska högskola, som är specialist inom området.

AGENDA

09.00 Incheckning
09.10 Välkomna o presentationsrunda
09.30

  • Finns det kollaborativa robotar?
  • Säkerhet kring en kollaborativ robotcell
  • Automationsstrategier
  • Hur ser det ut idag hos er och ert nästa
    steg i automation?
  • Diskussion och gruppövning

11.45 Summering, nästa steg.
Utvärdering
12.00 Avslut

Tid: Tisdagen den 3 november kl. 9.00-12.00
Plats: Online, i Zoom
Målgrupp: Alla intresserade, kostnadsfritt men kräver anmälan.
Arrangörer: IUC Z-GROUP, TECHTANK och CHALMERS BJUDER IN TILL TEKNIKWORKSHOP

Boka din plats

För mer information och kontaktuppgifter

Detta är en aktivitet som ligger inom ramen för det strategiska innovationsprogrammet Produktion 2030. Teknikworkshoppar ger möjlighet för industriella små och medelstora företag (SMF) att ta del av och nyttja resultat från forskningsprojekt inom Produktion2030. Forskare från projekt och företag med specifikt intresse för projektområdet möts under en dag.  Produktion2030 är ett strategiskt innovationsprogram som stöds av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas. Målet är att säkerställa att Sverige fortsätter vara ett konkurrenskraftigt produktionsland.

Dela via

Våra finansiärer
Europeiska Socialfonden
Tillväxtverket
Vinnova