Online | Teknikworkshops

Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys vid kvalitetskontroll

Digitalt

17 oktober 2023 kl 9-12

Anmäl här
Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys vid kvalitetskontroll
Digitalt
17 oktober 2023 kl 9-12

Hur kan AI hjälpa till att automatiskt upptäcka kvalitetsbrister i produktionen? Lär dig mer om den stora potential som finns i användandet av maskininlärningstekniker för bildanalys och låt dig inspireras av möjligheterna.

Workshoppen ger insikt i den senaste generationen av industriella vision-system som använder sig av AI-baserad bildanalys. Deltagarna får en introduktion till maskininlärningstekniker och en insikt i hur kraftfulla dessa tekniker kan bli när de kombineras med ett kamerasystem för att kontrollera kvalitet i produktionen.

Workshoppen ger också exempel på olika industriella problem som är lämpliga att lösa med AI-baserad bildanalys samt en introduktion till vilka egenskaper det är hos problem som gör dom mer eller mindre lätta att lösa med hjälp av maskininlärningstekniker.

För vem?

Teknikworkshoppen riktar sig till dig som inte har några tidigare kunskaper inom maskininlärning eller AI-baserad bildanalys. Du jobbar inom tillverkande industri där ni ser potential att upptäcka och hantera kvalitetsbrister i produktionen.

Föreläsare

Vi som håller i workshopen är:

  • Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik, Högskolan i Skövde
Frågor

Meila frågor till:

Dela via

Våra finansiärer
Europeiska Socialfonden
Tillväxtverket
Vinnova