Arrangeras av Produktionslyftet

Online | Produktionslyftet

Hållbar produktion med kraft från Lean och digitalisering

Online

Fredagen den 16 april kl. 8:30 – 9:30

Anmäl här
Arrangeras av Produktionslyftet
Hållbar produktion med kraft från Lean och digitalisering
Online
Fredagen den 16 april kl. 8:30 – 9:30

Hållbar produktion är avgörande för svenska tillverkande industriers framtid och konkurrenskraft. Det handlar inte bara om miljö utan minst lika mycket om människor och ekonomi, där Lean och digitalisering är kraftfulla verktyg för våra möjligheter att stärka och utveckla en mer hållbar produktion. Låt dig inspireras av LarsHenrik Jörnving, Scania, kring hur vi kan få kraft i utvecklingen.
Välkommen till ett seminarium på distans den 16 april!

Att arbetsplatserna är säkra är en självklarhet. Att skapa engagemang, delaktighet och stolthet hos alla medarbetare är avgörande för vår förmåga till kontinuerligt förbättringsarbete och därmed konkurrenskraft. Hos oss på Scania baseras detta på SPS, Scania Produktion System, vår tolkning av Lean. SPS började utvecklas i mitten av 90-talet och är nu mycket välkänt och en väletablerad bas för vår industriella utveckling. Sedan automatiseringen av våra tillverkningsprocesser påbörjades på 50-talet har vi kontinuerligt arbetet för ökad produktivitet och därmed konkurrenskraft.

Digitaliseringen ger oss nu nya, kraftfulla verktyg för att fortsätta vårt automatiseringsarbete i både fysiska och administrativa processer. Det handlar om uppkopplade processer, maskiner och utrustningar som ger oss tillgång till stora datamängder, data som sedan hjälper oss att ytterligare utveckla våra processer. Hur detta hänger ihop i en helhet får vi en inblick i vid seminariet.

Tid: Fredagen den 16 april kl. 8:30 – 9:30
Plats: Online
Arrangör: Produktionslyftet

Boka din plats


Om föreläsaren

Lars-Henrik Jörnving är ansvarig för Global Industriell Utveckling på Scania. Lars-Henrik har också ett flertal externa engagemang som bland annat styrelseordförande för Södertälje Science Park, styrelseledamot i Produktionslyftet och Produktion2030 som några exempel. Hans externa engagemang handlar om att stärka förutsättningarna för svensk tillverkande industri.

Dela via

Våra finansiärer
Europeiska Socialfonden
Tillväxtverket
Vinnova