Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket

Startskott för samarbete mellan Ingenjör4.0 och IUC-nätverket

En ökad digital mognadsgrad, produktivitet, effektivitet och kundnytta samt en stärkt förmåga till en resurseffektiv och cirkulär produktion. Det är målsättningen för samarbetet mellan fortbildningssatsningen Ingenjör4.0 och det nationella nätverket Industriellt utvecklingscentra (IUC-nätverket) som nu startar. Samarbetet ger grund för stärkta kompetenser som ökar företagens kapacitet att använda digitaliseringens möjligheter.

Stora industriföretag har kommit långt i användning av digitala verktyg och applikationer i sina verksamheter. För mindre tillverkande företag i Sverige är situationen ofta en annan. Den stora bristvaran är kompetens förklarar Camilla Dahlin som koordinerar samarbetet för IUC-nätverket:

– En digitaliserad produktion har potential i att skapa stora och nya värden för företagen. Men utan rätt kompetenser gör tekniken ingen nytta. Genom samarbetet med Ingenjör4.0 kan vi tillgängliggöra kompetensutveckling med spets från landets ledande lärosäten. Och detta i ett format som från start är utformat för att kunna ske parallellt med ordinarie arbete, säger Camilla Dahlin, vice vd på IUC Syd.

Under hösten kommer ett 60-tal företag att erbjudas plats på fortbildningsprogrammet Ingenjör4.0. Startskottet för erbjudandet är digitala informationsträffar under slutet av augusti där företagen får mer detaljerad information om fortbildningsmodulerna, förutsättningarna för deltagande och om värdet för företagen och deras medarbetare.

– Ingenjör4.0 är en unik möjlighet för yrkesverksamma ingenjörer, erfarna montörer och produktionstekniker att fylla på med det senaste inom digitaliserad produktion – direkt från forskningen. Genom samarbetet med IUC-nätverket når vi de mindre företagen som är så viktiga för svensk industri, säger Bengt-Göran Rosén, professor i maskinteknik vid högskolan i Halmstad och projektansvarig för Ingenjör4.0.

Datum & tider för de digitala informationsträffarna

20 aug kl 09:00 – 09:30
20 aug kl 15:00 – 15:30
22 aug kl 09:00 – 09:30
23 aug kl 09:00 – 09:30
28 aug kl 09:00 – 09:30

Vill du veta mer om värdet för ditt företag – anmäl dig till en informationsträff här

Vill du veta mer? Kontakta Camilla Dahlin:
 /0761-85 81 68

Dela via

Information

Möt industrin från Värmland, Skåne och Skaraborg i IUC-montern på Elmia Subcontractor

Kom och möt oss i IUC-montern den 14-16 november på Elmia Subcontractor i Jönköping, norra Europas största underleverantörsmässa för industrin. Träffa ett flertal tillverkande…

8 november, 2023 — Lästid 1 min

Information

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet. Omställningslyftet…

25 april, 2024 — Lästid 1 min

Information

Vinner ni Svenska Leanpriset 2024?

Varje år uppmärksammar Lean Forum föredömen inom lean genom att dela ut Svenska Leanpriset. Svenska Leanpriset verkar för att inspirera…

20 mars, 2024 — Lästid 1 min

Information

Kvalitetsmagasinets webbtv: Hur är läget i svensk industri och hur kan lean bygga lagarbete och kultur för framgång och resultat?

Lean, ständiga förbättringar och 5S är för många företag nycklarna till en företagskultur som kan leverera kvalitet, framgång och lönsamhet…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min