Ny styrelseordförande i IUC Sverige

Mattias Säfström, vd IUC Stål och Verkstad, blir ny ordförande i IUC Sverige. Dessutom tillförs ny kompetens med tre nya styrelseledamöter, Birgitta Öjmertz, RISE, Cecilia Warrol, Teknikföretagen och Joakim Enquist IUC Syd.

Mattias tar över ordförandeskapet för IUC Sveriges styrelse efter Jenny Bramell som avslutar sitt uppdrag efter fem framgångsrika år på posten. Jenny kommer att arbeta kvar inom organisationen och framåt fokusera på uppdraget inom Omställningslyftet.

Mattias Säfström, ny ordförande IUC Sverige

– Jag har ju ett långt förflutet inom IUC-nätverket och IUC Sverige och det har varit roligt att vara en del i utvecklingen av IUC som nationell aktör och att vi på ett bra sätt kunnat bidra till regeringens ambition med industristrategin Smart Industri. Nu är det dags för mig att överlämna klubban till Mattias att ta IUC vidare som utvecklingsmotor för de små och medelstora industriföretagen i Sverige, vilket han kommer att göra på ett utmärkt sätt.

– Jag ser framemot att vara en del i Omställningslyftet. Att stötta små och medelstora industriföretag att bli mer hållbara känns som en väldigt viktig uppgift, säger Jenny Bramell.

Mattias Säfström är vd för IUC Stål och Verkstad. Han har en bakgrund inom industrin och besöksnäringen där han haft roller inom Autoform AB och Skistar AB. Genom styrelseuppdrag har han hjälpt företag att möta nya utmaningar. Mattias är även styrelsedamot i Sustainable Steel Sweden och Regional ordförande i Teknikcollege Värmland.

– Att få vara med och leda IUC Sveriges styrelsearbete känns spännande. Investerings- och omställningstakten i industrin är hög vilket skapar utmaningar inom industrin, men också möjligheter. Jag ser framemot att tillsammans med nätverket som finns inom IUC att bidra till den gröna och digitala omställningen samt svensk industris konkurrenskraft.

– Vi har en enorm styrka inom nätverket, där vi hela tiden utvecklar nya metoder, verktyg och arbetssätt. Det finns en fantastisk kompetens inom nätverket och den ska vi fortsätta att tillvarata och ta oss an uppdrag som kräver vår snabbhet och flexibilitet, säger Mattias Säfström.

– Vi är glada över att Mattias blir IUC Sveriges nya ordförande. Styrelsen har en geografisk spridning, kunskaper och erfarenheter som är kompletterande och kommer tillföra ett stort värde i våra strategiska frågor framåt. Tillsammans kommer vi att bidra till ett än starkare nätverk inom IUC och en än mer konkurrenskraftig industri i Sverige, säger Thomas Nilsson.

IUC Sveriges styrelse består utöver Mattias Säfström, IUC Stål och Verkstad, av Carola Warrol, Teknikföretagen, Arturo Vasquez, IF Metall, Joakim Enqvist, IUC Syd, Birgitta Öjmertz, RISE och Åsa Tjärnberg, IUC Norr.

 

VD

070-874 12 07

Thomas Nilsson

VD

Kontaktuppgifter

  • 070-874 12 07

Dela via

IUC Sverige | IUCs erbjudande

Träffa oss på Elmia Subcontractor

Kom och träffa oss på Elmia Subcontractor den 15-17 november och prata utveckling av svensk industri. Vi berättar bl.a om…

2 november, 2022 — Lästid 1 min

Information

500 intervjuer - utvecklingsbehoven är stora & ökar

Utvecklingsbehoven hos små- och medelstora industriföretag är stora och ökar. När vi summerar denna avslutande rapportserie ser vi att 9…

27 oktober, 2023 — Lästid 1 min

Information | Omställningslyftet

400 omställningsintervjuer med industriella SMF

Intervjuer med 400 små och medelstora industriföretag över hela landet ger inblick i industrins utmaningar och möjligheter. Nätverket IUC Sverige har…

4 augusti, 2023 — Lästid 1 min

Information | Omställningslyftet

300 omställningsintervjuer med industriella SMF

Intervjuer med 300 små och medelstora industriföretag över hela landet ger inblick i industrins utmaningar och möjligheter. Nätverket IUC Sverige…

14 april, 2023 — Lästid 1 min