Ny styrelseordförande i IUC Sverige

Mattias Säfström, vd IUC Stål och Verkstad, blir ny ordförande i IUC Sverige. Dessutom tillförs ny kompetens med tre nya styrelseledamöter, Birgitta Öjmertz, RISE, Cecilia Warrol, Teknikföretagen och Joakim Enquist IUC Syd.

Mattias tar över ordförandeskapet för IUC Sveriges styrelse efter Jenny Bramell som avslutar sitt uppdrag efter fem framgångsrika år på posten. Jenny kommer att arbeta kvar inom organisationen och framåt fokusera på uppdraget inom Omställningslyftet.

Mattias Säfström, ny ordförande IUC Sverige

– Jag har ju ett långt förflutet inom IUC-nätverket och IUC Sverige och det har varit roligt att vara en del i utvecklingen av IUC som nationell aktör och att vi på ett bra sätt kunnat bidra till regeringens ambition med industristrategin Smart Industri. Nu är det dags för mig att överlämna klubban till Mattias att ta IUC vidare som utvecklingsmotor för de små och medelstora industriföretagen i Sverige, vilket han kommer att göra på ett utmärkt sätt.

– Jag ser framemot att vara en del i Omställningslyftet. Att stötta små och medelstora industriföretag att bli mer hållbara känns som en väldigt viktig uppgift, säger Jenny Bramell.

Mattias Säfström är vd för IUC Stål och Verkstad. Han har en bakgrund inom industrin och besöksnäringen där han haft roller inom Autoform AB och Skistar AB. Genom styrelseuppdrag har han hjälpt företag att möta nya utmaningar. Mattias är även styrelsedamot i Sustainable Steel Sweden och Regional ordförande i Teknikcollege Värmland.

– Att få vara med och leda IUC Sveriges styrelsearbete känns spännande. Investerings- och omställningstakten i industrin är hög vilket skapar utmaningar inom industrin, men också möjligheter. Jag ser framemot att tillsammans med nätverket som finns inom IUC att bidra till den gröna och digitala omställningen samt svensk industris konkurrenskraft.

– Vi har en enorm styrka inom nätverket, där vi hela tiden utvecklar nya metoder, verktyg och arbetssätt. Det finns en fantastisk kompetens inom nätverket och den ska vi fortsätta att tillvarata och ta oss an uppdrag som kräver vår snabbhet och flexibilitet, säger Mattias Säfström.

– Vi är glada över att Mattias blir IUC Sveriges nya ordförande. Styrelsen har en geografisk spridning, kunskaper och erfarenheter som är kompletterande och kommer tillföra ett stort värde i våra strategiska frågor framåt. Tillsammans kommer vi att bidra till ett än starkare nätverk inom IUC och en än mer konkurrenskraftig industri i Sverige, säger Thomas Nilsson.

IUC Sveriges styrelse består utöver Mattias Säfström, IUC Stål och Verkstad, av Carola Warrol, Teknikföretagen, Arturo Vasquez, IF Metall, Joakim Enqvist, IUC Syd, Birgitta Öjmertz, RISE och Åsa Tjärnberg, IUC Norr.

 

VD

070-874 12 07

Thomas Nilsson

VD

Kontaktuppgifter

  • 070-874 12 07

Dela via

Information | IUC Sverige

Omvärldsbevakning januari 2023: Kärnkraft, Metaverse och cybersäkerhet i fokus

I samverkan med Kairos Future erbjuder vi på IUC Norr omvärldsbevakning och trendspaning. Fokus ligger på trender som påverkar svensk…

24 januari, 2023 — Lästid 6 min

Information

500 intervjuer - utvecklingsbehoven är stora & ökar

Utvecklingsbehoven hos små- och medelstora industriföretag är stora och ökar. När vi summerar denna avslutande rapportserie ser vi att 9…

27 oktober, 2023 — Lästid 1 min

Information

Kvalitetsmagasinets webbtv: Hur är läget i svensk industri och hur kan lean bygga lagarbete och kultur för framgång och resultat?

Lean, ständiga förbättringar och 5S är för många företag nycklarna till en företagskultur som kan leverera kvalitet, framgång och lönsamhet…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Information

Möt industrin från Värmland, Skåne och Skaraborg i IUC-montern på Elmia Subcontractor

Kom och möt oss i IUC-montern den 14-16 november på Elmia Subcontractor i Jönköping, norra Europas största underleverantörsmässa för industrin. Träffa ett flertal tillverkande…

8 november, 2023 — Lästid 1 min