Automation Smålands årskonferens
Online, i Zoom
Torsdagen den 3 december kl. 9:00 – 15:00

Kalmar län/Kronoberg/Jönköpings län/Gotland | Online | Robotlyftet

Automation Smålands årskonferens

Online, i Zoom

Torsdagen den 3 december kl. 9:00 – 15:00

Anmäl här

”Business as Usual!” är årets tema. Vad menar vi egentligen med det? Jo, produktionsutvecklingen stannar inte av. Innovativ automation för effektiv tillverkning med kvalitet och flexibilitet i Sverige är hetare än någonsin. I pandemins spår utmanas nu globala värdekedjor till förmån för hållbara cirkulära affärsmodeller.

Automation Småland bjuder på ett fullspäckat och innovativt digitalt program kring framtidens tekniklösningar inom produktion. Här möts tillverkande företag, digitaliserings- och automationsexperter, maskin- och systembyggare, skola, universitet och näringsliv. Kort sagt, vi som tillsammans skapar en hållbar,  konkurrenskraftig svensk industri.

Programmet sänds via zoom, växelvis från den digitala scenen med presentationer och filmer, och växelvis träffas vi i mindre grupper (sk “breakout sessions”). Hela dagen kryddas med en lekfull och spännande tävling och lagarbete. Vi kommer bl a att få träffa: DitwinMakerSquareSinf, Yaskawa.

AGENDA

  • 09:00-09:55 Välkommen och Pass 1: Utmaningar för framtidens industri och “business as usual”: Automation Småland, Robotlyftet, Sinf och en företagspanel.
  • 10:00-10:55 Pass 2: Robotlyftet – kundperspektivet med lyckade automationslösningar: Yaskawa med partners och tillverkande företag
  • 11:00-11:55 Pass 3: Regional innovation och hållbar produktion: Företagscase på scenen, om vikten av hållbarhet och livslångt lärande. MakerSquare som en regional innovationsresurs för hållbar svensk industriproduktion.

12:00-13:00 Lunch med pausprogram – digital utställning

  • 13:00-13:55 Pass 4: Robotlyftet – integratörsperspektivet: Systemintegratörer ger exempel.
  • 14:00-15:00 Pass 5: Tekniklösningar för en hållbar framtid. Samverkanspriset. Avslutning.

Tid: Torsdagen den 3 december kl. 9:00 – 15:00
Plats: Online, i Zoom
Målgrupp: Alla intresserade, kostnadsfritt men kräver anmälan.
Arrangörer: IUC Kalmar tillsammans med andra

Boka din plats


Aktiviteten arrangeras i samverkan med Robotlyftet. Projektet Robotlyftet är en del i Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens nationella program Smart industri. Satsningen på 100 miljoner kronor ska ge möjligheter till ökad automatisering/robotisering i ca 4 500 små och medelstora industriföretag i Sverige. IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA.

Dela via

Våra finansiärer
Europeiska Socialfonden
Tillväxtverket
Vinnova