Vi utvecklar företagens processer och framtida affärsmöjligheter

Vad skapar tillväxt i företagen? Vi analyserar företagens behov och samarbetar med nationella myndigheter, institut och andra aktörer för att nå ut med relevanta program och insatser till små och medelstora industriföretag i Sverige.

KOMPETENSNAVET - Strategisk kompetensförsörjning ger ökad attraktivitet

Rätt kompetens är en helt avgörande faktor för industriföretagens konkurrenskraft. En snabb teknikutveckling och specialisering, en generationsväxling inom företagen, minskat intresse för industriförberedande utbildningar – det är några stora utmaningar framöver.

Tre IUC-bolag, IUC Väst, IDC West Sweden och IUC Sjuhärad, har gemensamt sjösatt ett omfattande EU-finansierat projekt – Kompetensnavet – där 180 företag ska hitta en systematik för att arbeta med strategisk kompetensförsörjning. Insatsen ska stärka företagens affärsutveckling och bidra till att bygga en hållbar och jämställd verksamhet som är attraktiv för nya och befintliga medarbetare.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR

Industrinatten – industriföretag möter framtidens medarbetare

Vem ska jobba i ditt företag i morgon?
Framtida kompetensförsörjning är en av de stora utmaningarna i svensk industri. Hur säkrar vi ett kontinuerligt inflöde av unga människor till industriförberedande utbildningar, och nya medarbetare till industrin?

Industrinatten är en pusselbit i detta arbete. I korthet innebär Industrinatten att ett antal industriföretag under en kväll öppnar sina dörrar för att ta emot studiebesök. Företagen får en chans att informera och visa upp sin verksamhet och sin arbetsmiljö, och besökarna/de unga kan knyta viktiga kontakter och få en ny bild av industrin som arbetsplats.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev och få senaste 
info och erbjudanden från IUC.

Prenumerera

Kontakta oss

Tillsammans är vi 14 självständigt agerande bolag över hela landet med 537 direkta delägare och cirka 2000 indirekta delägare

Postadress/besöksadress:
IUC Sverige, Datalinjen 1, 583 30 Linköping

Fill 91Created with Sketch. 070-828 17 32 Fill 59Created with Sketch. martin.hedman@iuc.se

Dela detta

IUC Sverige – nätverket för utveckling av Sveriges tillverkande små och medelstora företag